Ontmoet Team DWV – Heleen Brans

Mijn naam is Heleen Brans, eigenlijk was ik al een gepensioneerde voltigeur maar daar dacht Nienke anders over een paar jaar geleden. Haar paard Dutch Elliot was oud genoeg om te gaan starten met zijn voltigecarrière, en zocht daar voor een (student) in Groningen. En daar… startte het voltigeavontuur weer.

Tegenwoordig vind je mij meer in de stal dan ergens anders denk ik.. Soms vragen mensen zich wel eens af of ik eigenlijk wel studeer op de universiteit. Ja dat doe ik! Ik ben klaar met mijn bachelor ‘Industrial Engineering and Management’ en ik hoop in 2019 klaar te zijn met mijn bachelor ‘Economics and Business Economics’

Paarden testen voor de voltige, en ze vervolgens trainen tot een heus voltigepaard, daar krijg ik energie van. Elk paard is anders, en heeft daarom ook andere training nodig om een voltigepaard te worden. Soms is het jammer om een paard te zien gaan naar een nieuwe eigenaar, maar ik weet dat ze daar heel veel liefde en aandacht krijgen, dus dan vind ik het niet zo erg. Het geeft mij meer voldoening om ‘jonge’ paarden te trainen, dan voor mijzelf wedstrijden te starten. Hoewel.. nu ik samen met Ola PDD doe, vind ik wedstrijden weer gaaf om te doen!

 

Weet je dat Heleen

… altijd enthousiast is?

… Ze vaak studeert op stal, omdat heen en weer naar huis rijden te veel tijd kost, vind ze?

… Ze Anouk ook helpt met studeren, in ruil daarvoor helpt Anouk haar weer met de kids groep

… Ze heel eerlijk is? Ze heel vaak de zin start met “Laten we eerlijk zijn…”

… Ze altijd 1..2..3… telt voor ze gaat zwaaien?

… Ze denk dat wij dat in het midden niet horen, maar doen we lekker toch!
…. Ze altijd de boel regelt op stal, als Nienke weg is?
… Ze dat altijd top doet?